h1

Nyfödda ord 2008

3 januari 2009

DN:s lista på fjolårets nyfödda ord.

Inte sååå många jag hade koll på, men burkini kände jag faktiskt till.

(Och nu stör det mig grymt mycket att jag inte kan komma på hur jag hamnade på DN:s lista, om det var via någon blogg eller hur det var… Fast det bara var några minuter sedan är det helt borta ur minnet. Skumt.)

(Uppdatering 3 minuter senare: NU kom jag på det. Det var Ika som tipsade om listan. TACK!)

Annonser

12 kommentarer

 1. Hej!

  God fortsättning på det nya året! :) Jag kände nog till några av orden på listan men de flesta var nya för mig. På tal om nya ord eller ord man inte riktigt vet vad de betyder. Har du eller någon annan som brukar läsa här koll på ordet ”suttig”?


 2. AKO, god fortsättning till dig också! :) Suttig har jag ingen aning om vad det betyder men det låter lite som sunkig eller något i den stilen… Eller en nedsutten soffa…? Nu blir jag nyfiken – berätta!! :)


 3. Nja, det är inte så värst spännande. En person har kommenterat en av mina bilder som ”suttig” på Fotosidan, men jag befarar att det inte var någon positiv kommentar. Jag såg att hans kommentarer på andras bilder bara har varit negativa, en del människor verkar inte kunna låta bli att ta alla tillfällen att klanka ned på andra…


 4. Det låter som ett annat ord för suddig.


 5. Kicki, jag har lagt upp den nämnda bilden på min blogg, om du vill och orkar kan du kanske kolla vad du tror. Jag har googlat ordet och mest hittat ordet i samband med bäbisar eller som felstavning för ”suttit”…


 6. Det låter som om det skulle vara en blandning av ett svenskt suddig och finska suttuinen.


 7. Ja, det var inget fel på bilden, för den var fin och inte alls suddig, så då vet jag inte vad som kan ha avsetts med suttig.


 8. Då jag läser på google om suttig som referar till bebisar, kan jag tänka mig att suttig kan vara adjektivet till verbet suger (i abstrakt betydelse). Det är i så fall någon som vill vara lite elak i sin kommentar om din fina bild.


 9. Kicki! Jo, jag fick känslan av att kommentaren inte var så väl menad. Dock uppvägde de andras mer positiva inlägg det mer än väl och det var ju tur.

  /Den andra Kicki :)


 10. AKO, jag kollade in bilden och den var hääärlig!!


 11. Lustigt, jag sökte på ordet ”sutta” (det betyder suga på min dialekt och antagligen också på resten av Österbottens folkmål) och så får man veta att sutta är suga på småländska. Inget nytt under solen…


 12. jukk, det var intressant! Jag har en smålänning i släkten – ska kolla med honom någon gång om han känner till ordet.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: