h1

Negativt imponerad

9 december 2008

Nu behöver jag er hjälp. En kompis ringde nyss och efterlyste ett bra svenskt ord för ‘negativt imponerad’. Har ni några bra förslag? :)

Annonser

13 kommentarer

 1. Negativt överraskad.


 2. Tja, ett översättningslån skulle ju kunna vara ”underväldigad” (188 träffar på Google)… Men kanske måste man bara acceptera att det inte finns något enskilt ord som fångar denna betydelse och att svenskar helt enkelt säger ”inte särskilt imponerad” eller helt enkelt ”besviken”.


 3. Hej snygging! :)


 4. Som alltid kan man sätta ett o före, det funkar för att negera allt ;-) imponerad – oimponerad, glad – oglad, bra – obra
  :-D


 5. Synnerligen besviken.


 6. Oberörd


 7. Alla, TACK för era förslag! :) (Och tack detsamma Johan! :)) Ska skicka dem vidare.

  Fast jag tänker mig att det som personen menar inte är att man blir liksom motsatsen till imponerad, utan snarare att någon gjort något som man inte alls tycker är bra men att man ändå är imponerad av att personen gjort det… T.ex. har jag en elev som leker domino med stolarna som står uppställda på bänkarna – om han puttar på en stol faller alla andra också… Då kan jag bli negativt imponerad… Det han gjorde var INTE bra men smart uttänkt på sätt och vis… och delar av det kan imponera på mig… Äh, jag vet inte…


 8. Då kan man väl säga motvilligt imponerad i så fall.


 9. kicki, åh, det var bra! TACK! :)


 10. ‘Motvillig beundran’ finns det ju ett uttryck som heter, men kan man säga ‘motvilligt beundrande’? ‘Motvilligt imponerad’ låter nog nästan bättre, fast jag inte tror mig ha hört det heller.


 11. D, motvilligt beundrande var intressant, tack!


 12. I min skalle blixtrade ordet ”exponerad” till. Det BORDE vara motsatsen till imponerad. Och är det väl i någon mening, dock inte i den mening du söker.


 13. jesterdaze, hm, ja det var ju en intressant poäng.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: