h1

Läsvärda bloggar

30 mars 2008

För drygt en månad sedan fick jag en hedrande utnämning av Charlotte, och den tackar jag så mycket för! :)

Här kommer nu mina tio bloggtips, tio bloggar som jag läser ofta och gärna.

1. Jag börjar med Dagens SAOB, en nystartad blogg om ord och deras ursprung. Det verkar lovande! Att skribenten dessutom är en av mina vänner gör det inte sämre… :)

2. Nästa favoritblogg är en blogg som för tillfället ligger i träda, De heligas samfund. En härlig mix av tankar kring ekumenik, brittiska lergubbar och öppen källkod. Fast den beskrivningen ger inte riktigt rättvisa åt allt vad De heligas samfund innehållit… Hur som helst, skribenten är min älskade make, och denna blogg har en alldeles speciell plats i mitt hjärta! :)

3. En annan läsvärd blogg är Mias tankenystan. Där kan man hitta tankar om allt från litteratur till påskgräs, och dessutom en del nyheter om charmtrollet Arvid. Mia är en av mina värdefulla vänner från Åbotiden.

4. En annan Åbovän är Netta som i sin blogg Livet just nu skriver om just livet just nu. Värdefullt och tänkvärt!

5. En Åbovän som faktiskt var en vän redan långt innan Åbotiden är Ika på Ikas ord 2.0. En stilig blogg om allt möjligt intressant. Läsvärd! Att Ika dessutom delar mitt intresse för språk och dialekter, och råkar ha en hemdialekt som liknar min väldigt mycket, gör inte saken sämre! :)

6. Att jag som finlandssvensk i Sverige inte är ensam upptäckte jag så fort jag startade min blogg, då Militäränkan Maria dök upp som första kommentatör. Oj vad glad jag blev! Maria delar med sig av livet i Norrbotten (och snart Österbotten), och det är läsvärt det också!

7. Skribenten på Tänk om… är också en finlandssvensk i Sverige, på västkusten. Vi har fördjupat oss i Modersmålets didaktik tillsammans, och är dessutom avlägset släkt med varandra. På den här bloggen får man ta del av såväl svensklärarfunderingar som melodifestivalsupplevelser. Och mycket däremellan.

8. Svensklärarupplevelser kan man ibland också läsa om på bloggen Underbara Ukraina. Spännande! :) Den här bloggen har jag upptäckt ganska nyligen, och det ska bli intressant att följa med den!

9. En annan språkrelaterad blogg är Ordklyvaren, som står kvar på min länklista trots att det inte hänt någon på bloggen sedan i somras. Den är ändå läsvärd, och bloggaren själv är otroligt kunnig inom detta område. Jag saknar henne mycket!

10. Den sista bloggen på min lista över läsvärda bloggar blir Underbara Clara. En färgsprakande och inspirerande och annorlunda (mode)blogg. Sevärd och läsvärd!

Det var det. Nu är det meningen att de som fått denna utnämning ska göra en ny lista på tio favoritbloggar, och så vidare. Sedan finns det givetvis många, många fler bloggar än de tio som jag listat här som är läsvärda. Håll koll på min bloggtipslista längst ner till höger!

Annonser

6 kommentarer

  1. Man får tacka för berömmet!
    Jag ska fundera lite över utmaningen – det är krävande att sålla bland rss-flödena och välja endast tio favoriter…


  2. Ika, ja, visst är det krävande… :) Det tog mig ungefär en månad att komma mig för att plocka ut dessa tio, så ingen brådska… :)


  3. Tackar så mycket! Du hör också till mina bloggfavoriter =)


  4. Maria, tack för det! :)


  5. My, visste inte att du hörde ihop med Johan, men vad otroligt kul! Ni är båda favvobloggar hos mig. Kan du inte tortera honom lite lätt eller strejka eller något tills DHS drar igång igen?


  6. Mackan, jeps, Johan och jag hör ihop! :) Kul att du gillar våra bloggar! :) Ska se vad jag kan göra med Johan :) Har lite blandade känslor dock – jag saknar DHS men är samtidigt glad över att få lite mer tid tillsammans med J nu när han bloggar lite mindre… :)Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: